Art Rock Show – I Am the Storm (Week 19)

Dit is studioplaat nummer acht voor Redemption en de tweede met Tom Englund van Evergrey als zanger. De man heeft dit keer wat meer invloed gehad op het geluid van de band. De progmetal die de groep brengt is van de bovenste plank.

Maurice Van Der Zalm van Rockportaal.nl: “Muzikaal gezien mogen de liefhebbers van Redemption zich gerust stellen met het feit dat de nieuwe composities nog altijd het krachtige progressieve karakter in zich hebben dat we gewend zijn van de band.

Titelnummer I Am The Storm trapt het album op een lekkere manier af. Sowieso houd ik wel van zo’n titel als I Am The Storm. Het heeft iets krachtigs en onoverwinnelijks in zich. Het geluid is pittig en de pompende ritmesectie van drummer Chris Quirarte en bassist Sean Andrews heeft er meteen zin in en zorgt ervoor dat de machine goed op dreef is. Het geluid hier ligt, los van het stemgeluid van Tom S. Englund, sterk in het verlengde van Evergrey. De melodie is sterk en de gitaarriff raast continu door de compositie heen. Eenmaal warm gelopen zet Redemption daarna meteen twee topnummers in. Seven Minutes For Sunset gaat van start met stevig drumwerk en een gitaarsolo om je vingers bij af te likken. Ook hier is de toon in de eerste minuut gezet en het is knap dat de band dit gevoel van kracht de complete compositie weet vast te houden. De combi van de gitaar- en zangmelodie is uitstekend op elkaar afgestemd. Vooral de licht onregelmatige riffs vullen de stukken in de zang prachtig op. Er wordt daarnaast weer aardig gespeeld met ritmes en de veelzijdige gitaarsolo ligt mooi ingebed in de basis. Van voor tot achter genieten. (…)

I Am The Storm is een lekker album in de beste traditie van Redemption. De kwaliteit op het album is boven gemiddeld en er is een keur aan variatie binnen het vertrouwde progressieve geluid. De cover van Genesis is voor mij een uitglijder. Vanuit het idee van waardering en respect kan ik me voorstellen dat ze Genesis en Peter Gabriel coveren, maar naar mijn idee hebben ze dit soort sprongen niet nodig. De band heeft genoeg potentie in zich om zelf te overtuigen.”

Naast Redemption met I Am the Storm, Fates Warning (Darkness in a Different Light), Spheric Universe Experience (New Eve), Evergrey (The Storm Within), Threshold (Critical Mass) & Pagan’s Mind (Heavenly Ecstasy)

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.