Art Rock Show – Meanwhile (Week 11)

Klone is een introspectieve en atmosferische rockband uit Frankrijk. Met hun plaat Le Grand Voyage uit 2019 zijn de Franse art-rockers Klone naar nieuwe hoogten gestegen en toeren nu met Leprous en Pain of Salvation de wereld rond.

Michiel Hoogkamer van Zwaremetalen.com: “Kort samengevat blijkt Meanwhile een heus geval van één stap terug en twee stappen vooruit. Op de nieuwe hebben de zwaardere riffs weer hun rechtmatige voorname plek ingenomen. Daarbij is de ruimte in de opbouw van de songs gebleven, net als de fraaie weidse sferen. Daarmee valt alles nu perfect op de plek.

Ook hier horen we direct in de opener Within Reach waartoe dit Klone in staat is. In net geen vijf minuten wordt een volledige wereld geschilderd van diepe duisternis en streepjes licht. Na een mijmerend “And this is where it all ends, All gone away, The first light brings a soothing feeling on my way” verscheuren donderende gitaren de berusting. De woede spat ervan af wanneer Yann Ligne met schuurpapieren stem het einde van de jeugd en van de wereld declameert, om vervolgens terug te vallen op een twijfelend “We have to try again”. Zoveel schoonheid, emotie en impact in een song. Draag mij maar weg mensen. Elke luisterbeurt is tegelijk een uitputtingsslag én een bron van energie om te doen wat je moet doen. Het ‘spel’ tussen verlies en hoop lijkt een belangrijk thema, want het zal later nog een aantal keer terugkomen. (…)

Bij een plaat als deze gaat het ook om de details en accenten die de bandleden in de muziek leggen. En dan wordt de luisteraar geholpen door een goede productie die die kleine dingen steeds meer prijsgeeft. Meanwhile heeft zo’n productie! Maar u had vermoedelijk niet anders verwacht wanneer Chris Edrich zich ermee bemoeit. De man draaide eerder immers al voor TesseracT, Leprous en The Ocean aan de knoppen. Vooral de basgitaar heeft een vooraanstaande plek in het warme geluid gekregen, maar wanneer het moet donderen worden de gitaren stevig naar voren geschoven. En zo hebben alle instrumenten en zang een eigen plaats in de fraaie dynamiek.”

Naast Klone met Meanwhile, Soen (Lotus), Caligula’s Horse (Rise Radiant), Wilderun (Epigone), Guilt Machine (On This Perfect Day) & Circus Maximus (Havoc).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.