Art Rock Show – Messages From Afar: Second Nature (Week 05)

Karfagen is het geesteskind van de veelzijdige muzikant en componist Antony Kalugin. De naam werd voor het eerst gebruikt in 1997, toen Antony op school een band vormde. Terwijl hij een jaar later aan de architectuuruniversiteit studeerde, begon hij de eerste Karfagen-composities op te nemen in een van de plaatselijke studio’s.

Fred Nieuwesteeg van Prog Wereld: “Meteen met de eerste klanken van Ride Your Dream zuigt Kalugin de luisteraar zijn fantasiewereld in. Het is erg dromerig en sprookjesachtig allemaal en de wat zalvende stem van Kalugin draagt hieraan bij. Uitbundig bespeelt hij zijn toetsenarsenaal en het is slechts een kwestie van tijd voordat de eerste gitaarsolo zich aandient.

(…) Max Velychko mag even shinen in Agora by Night. Hij gitaartokkelt fraai het hele nummer door, dat halverwege nog even mooi openbreekt door een toetseninterventie van Kalugin. Het derde en laatste gezongen stuk is getiteld Bright Little Star. Toch wel verrassend draaft Colin Bass (sinds mensenheugenis de bassist van Camel!) op als zanger in deze helaas een beetje zeikerige ballade. Met dik elf minuten is Searching For Mr. Kite weer op en top Karfagen. Weelderig, vrolijkstemmend en zweverig toetsenspel, vergezeld van al even melodieuze gitaarsolo’s brengt de symfonische rock weer erg dichtbij.

What you see is what you get. Zeg Karfagen en je krijgt dit. You love it or you hate it. Scoort laag op de Schaal van Verrassing, hoog op die van Herkenbaarheid. Voor mij mag het, met “Messages from Afar: Scond Nature” heeft Kalugins Karfagen er weer een heerlijk album, vol met warme, melodieuze klanken, bij.”

Naast Karfagen (Messages From Afar: Second Nature), Pattern-Seeking Animals (Spooky Action at a Distance), Karmakanic (Dot), Comedy of Errors (Disobey), Big Big Train (The Difference Machine) & Blind Ego (Liquid).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.