Art Rock Show – Nemesis (Week 40)

Cairo is de band van Rob Cottingham (toetsen en zang). Hij is met name bekend van de band Touchstone. Een andere troef is ongerwijfeld zangeres Rachel Hill. Hun vocalen passen goed bij elkaar.

Jacco Stijkel van Prog Wereld: “Nemesis begint heel overtuigend met Asleep at the Wheel. Het begin is behoorlijk stevig en ruig, waarna we met een mooie overgang op moderne neo-prog worden getrakteerd. Weer een fijne overgang brengt de luisteraar naar een rustig gedeelte, waarna Cairo de muziek weer opbouwt naar de dreigende hardheid van het begin. Heel mooi hoe de band dit nummer sluitend maakt. En precies op het juiste moment stopt.

Het tweede nummer is Trip Wire. Weer lekker ruig. Ook door de zang doet het nummer mij denken aan bands als Transvision Vamp en Garbage, maar dan met overduidelijke (neo-)proginvloeden. Wat mij ook zeer aanspreekt is dat de muziek vrij stevig is, maar niet over de grens van hardrock of metal gaat. En steeds blijft de melodie centraal staan. De (al dan niet zwevende) toetsen van Cottingham klonteren alles aan elkaar. (….)

Kortom, Cairo zorgt met “Nemesis” voor een modern en zeer gevarieerd album dat elke neo-progliefhebber zal aanspreken (is mijn voorzichtige inschatting). Maar omdat Cairo aan de andere kant flirt met verschillende genres zullen veel progliefhebbers die songgerichte symfo waarderen veel plezier beleven aan dit album. Ik vind het een heel sterk album en kan alleen maar hopen dat Cairo niet weer zo lang wacht om met nieuw materiaal te komen.”

Naast Cairo (Nemesis), Touchstone (The City Sleeps), Steve Hackett (Surrender of Silence), Big Big Train (Grimspound), Lonely Robot (Under Stars) & Mostly Autumn (Sight of Day).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.