Art Rock Show – No Feeling Is Final (Week 4)

Maybeshewill is een Engelse postrockband uit Leicester. Hun sound combineert elektronische muziek en samples met meer traditionele rockelementen als elektrische gitaar, basgitaar en drums.

Kasper Hermans van Nieuweplaat.nl: “In 2016 hingen de heren van Maybeshewill hun instrumenten aan de wilgen, maar het begon de voorbije jaren toch weer te kriebelen. Gelukkig maar, want No Feeling Is Final steekt alle voorgangers naar de kroon.

Met tracks als He Films The Clouds Pt. 2 en Not For The Want Of Trying bewees de band al heerlijk gelaagde post-rockcomposities te maken met waanzinnige uitspattingen. Die climaxen zoekt Maybeshewill op No Feeling Is Final minder nadrukkelijk op. Hierdoor zijn de nummers gedurende hun gehele lengte al spannender, warmer en voller van geluid. De muzikale ervaring die de groep uit Leicester verzorgt, is completer. Tegelijkertijd zijn de composities zorgvuldiger en subtieler opgebouwd. (…)

Op een weergaloos album is het moeilijk om uitblinkers aan te wijzen. Opener We’ve Arrived At The Burning Building gaat er in ieder geval vandoor met de titel van meest intrigerende track. De donkere en diepe synthesizerbeat waarmee wordt geopend, zuigt je direct het nummer in. Tijdens de rest van de song houden de snelle korte drumslagen je continu in spanning. Eigenlijk wordt die spanning pas weer losgelaten op afsluiter Tomorrow. Een soort epiloog op de piano die eindigt met vogelgeluiden.

No Feeling Is Final en dat is zonde. Want de emoties die het vijfde album van Maybeshewill oproept mogen eindeloos door je lichaam razen. Het is een schitterende filmische reis van ruim vijftig minuten. Post-rock gemaakt op zijn allerbest.”

Naast Maybeshewill met No Feeling Is Final, Collapse Under the Empire (Everything We Will Leave Beyond Us), Sleepmakeswaves (Made of Breath Only), If These Trees Could Talk (The Bones of a Dying World), And So I Watch You From Afar (All Hail Bright Futures), Caspian (Dust and Disquiet) & Pg.Lost (It’s Not Me, It’s You!).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.