Art Rock Show – Onze (11) (Week 20)

Met Onze, Frans voor elf, brengt de Franse band Lazuli – hoe kan het ook anders – hun elfde studio-album uit. Niet slecht, als je bedenkt dat Lazuli sinds 1998 bestaat.

Marcel Hartenberg van Written In Music: “Het bijzondere van de muziek van Lazuli is inderdaad hoe zeer de stukken op hun plaats vallen. En dat nu dus al elf albums lang. De hoogste tijd om kennis te maken met de sympathieke en uiterst getalenteerde Franse band. Gedreven door een begaan zijn met de wereld, met de natuur, met de mens in zijn ontwikkeling, open staand voor diversiteit, het verwerken van persoonlijke ervaringen of intermenselijke contacten in de teksten, kleurt de band hun muzikale wereld met een zeer geslaagd eigen geluid waarin je afwisselend progressieve rockinvloeden, wereldmuziek, pop, singer-songwriter en folk met elkaar in verbinding hoort. De zang van Dominique in het Frans én zijn heerlijke zanglijnen maken het tot een werkelijk zeer sterk geheel. Verwacht vooral geen geluid dat je in een hokje kunt stoppen, begrenzingen horen in ieder geval niet bij de wereld van Lazuli.

Sfeertekenend. De muziek zich zowat organisch laten ontwikkelen, ontvouwen, ontrollen, meanderend als een rivier door het landschap. Dat is waar de band in excelleert en, wat versterkt wordt door zowel de teksten van Dominique als door zijn zang. Hun muziek is als het beleven van het kijken in een caleidoscoop. Je kunt van tevoren verwachtingen hebben, maar onderga het vooral. (…)

Wil je je muzikale zekerheden los laten, durf je je te laten verrassen door een band die heerlijk sfeervolle én zeer afwisselende muziek maakt met fraaie en vaak ook poëtische teksten in het Frans én kun je genieten van zang in het Frans, wil je genieten van daarbij ook nog eens fraai artwork, van de hand van Dominique en Aline Leonetti, grijp dan je kans en beluister het album.”

Naast Lazuli met 11, The Black Noodle Project (When the Stars Align, It Will Be Time…), Barock Project (Seven Seas), Amplifier (The Octopus), Blind Ego (Numb) & Sylvan (Leaving Backstage)

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.