Art Rock Show – Pages From the Sea (Week 37)

Stefano Panunzi is afkomstig uit Italië en bracht in 2005 zijn eerste plaat Timelines uit. Hij is tevens bekend als groepslid van Fjieri. Zijn muziek kan het best worden omschreven als een mix van ambient, jazz, prog en wereldmuziek met mooie soundscapes.

Jos Driessen van Prog Wereld: “Op zijn nieuwe album “Pages from the Sea” tapt hij andermaal uit hetzelfde muzikale vaatje en laat hij zich opnieuw omringen met vakkundige topmusici, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Onder hen bevindt zich een waslijst aan bekende namen, waarvan uit de progscene de King Crimson-leden Jakko M. Jakszyk en Pat Mastelotto wel de bekendste zijn. De constante factor is de fretloze bas. Met gedempte tonen verankert de basgitaar zijn eigen melodielijnen als grondlagen stevig in de nummers. Hierdoor voelt het gehele album meer aan als jazz dan als rock.

Over het algemeen zijn de tracks op dit album compact en to the point met hier en daar een knipoog naar complexe ritmische toepassingen. De instrumentale stukken, zoals het King Crimson-achtige Which TruthThe Secret, Steel Waves en ‘I’m Feeling So Blue hebben allemaal een duidelijke fusion-aanpak. De ene keer worden ze gecombineerd met een interessante elektronische component,  dan weer met schitterende trompet- of bugelaccenten. (…)

Pages from the Sea is een intrigerend werk geworden met invloeden van Moongarden, Japan, King Crimson, met fusion-elementen en avantgarde-pop. Het kleurt binnen de lijntjes en vormt toch een fraai kleurenpalet. Het verveelt geen seconde als je van artistieke muziek houdt waarvan de verfijning in de detaillering zit.”

Naast Stefano Panunzi (Pages From the Sea), The Gourishankar (2nd Hands), Quidam (Angels’ Dreams), Abigail’s Ghost (Selling Insincerity), Believe (Hope to See Another Day) & Henry Fool (Men Singing).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.