Art Rock Show – Secrets of the Rising Sun (Week 36)

De Britse band Vienna Circle werd in 2006 opgericht als een samenwerkingsproject tussen de broers Paul en Jack Davis. Medeoprichter Jack Davis heeft ondertussen de groep verlaten en ook de muziek klinkt wat anders.

Luke Peerdeman van Prog Wereld: “(…) Het geluid is hier bovendien minder slepend en strakker van karakter. Deze vlotheid werkt goed in samenhang met de frisse melodieën, pakkende ritmes en grotere nadruk op de gitaarpartijen. De luisteraar mag verder lenteachtige klanken verwachten met af en toe een dreigende passage. De stijl van deze plaat situeert zich zo comfortabel in symfo sferen. Bij deze stijl komen bij mij namen als CamelMoon SafariMostly Autumn en Mystery naar boven. Het resultaat is nochtans eigenzinnig en toegankelijk. (…)

Hoewel deze nummers op zichzelf overtuigen, vormen ze tezamen tevens een aansprekend geheel. Zo zijn de overgangen tussen de nummers logisch en zorgt de herhaling van thema’s voor aanvullend cement  Ook de Mozartiaanse balans tussen opgewekte en slepende composities draagt bij aan deze eenheid die merkbaar meer is dan de som der delen. Een uitmuntende prestatie mijns inziens!

Uitgekiende albums als deze bevestigen mijn enthousiasme voor progrock. “Secrets Of The Rising Sun” bevat immers virtuoze muziek die nimmer de emotie uit het oog verliest. Bovendien staat elke verhandeling in dienst van de compositie en de plaat waardoor het resultaat overloopt van karakter. Een overtuigend kunstwerk dat in geen enkele platenkast misstaat!”

Naast Vienna Circle met Secrets of the Rising Sun, Shadow Circus (On A Dark And Stormy Night), Also Eden ([REDACTED]), Abel Ganz (Shooting Albatross), Johannes Luley (Tales From Sheepfather’s Grove), Aquaplanage (Aquaplanage) & Little Atlas (Wanderlust).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.