Art Rock Show – Sheol (Week 15)

De Franse experi-metalisten Hypno5e creëren een progressieve metal / art rock die uitzonderlijk genoemd kan worden. Een boeiende combinatie die je zeker moet horen…

Zwaremetalen.com review: “Cinematografisch is het woord dat we hier aan toe mogen kennen. Lees: dit is luistermuziek. Althans, de muziek verdient in alle opzichten de volledige aandacht. Hierbij overheersen de uitgesponnen post-metal, groovende djenty agressie en ook zeker de progressieve kant van de metal. Ik mocht zelf al eens kennis maken met de band als voorprogramma van de Oekraïense krachtpatsers van Jinjer. Totaal onwetend, dat dan weer wel, om er vervolgens compleet overrompeld weer uit te komen. Waanzinnig goed. Een typische band uit de stal van Pelagic Records. Eigenzinnig als altijd. Tijd om de koe bij de horens te vatten, vandaag behandelen we Sheol van Hypno5e. (…)

Het woord cinematografisch is al eens gevallen. Als we dan moeten vergelijken, dan is dit Hypno5e de Quentin Tarantino van de metalen wereld. Heerlijke schrijfkunst, onverwachte wendingen en de noodzakelijke uitspattingen van geweld. Dat vertaalt zich in intrigerend gitaargetokkel, voorzien van geluidsfragmenten in het Spaans en Frans, dromerige progrock en knakenharde polyritmiek. Alles passeert de revue en wordt vol overgave op de luisteraar overgebracht. De vocalen sluiten zich daar perfect bij aan. Dan weer ingetogen en tergend fragiel, dan weer krijgen we juist hese post-metal uithalen te verduren. Alles draagt bij aan de ervaring. Speciale aandacht mag nog even naar nieuwkomer Rettien achter de trommelvellen, aangezien hij de boel op puike wijze weet dicht te timmeren. Hoogtepunten benoemen is schier onmogelijk, maar Lava From The Sky biedt mogelijk de meest intense ervaring. Laat jezelf onderdompelen als nooit tevoren. (…)

Moet het woord jaarlijst nog genoemd worden? Bij deze dan. Wat een album.”

Naast Hypno5e met Sheol, Soen (Atlantis), Vola (Applause of a Distant Crow), Klone (Here Comes the Sun), Mono (Transcendental), Hacride (Amoeba) & Textures (Dualism).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.