Art Rock Show – The 5th Season (Week 45)

Steve Unruh is voornamelijk bekend als een prog-folk multi-instrumentalist met verschillende soloalbums en natuurlijk The Samurai Of Prog. Om meer elektrisch te gaan spelen richtte hij in 2005 met Rob Winslow de band Resistor op. Veel van de muziek is instrumentaal.

Jos Driessen van Prog Wereld: “Dit zesde album, vreemd genoeg getiteld ‘The 5th Season’, heeft mij vanaf de eerste draaibeurt in de speler direct met stomheid geslagen. Wat heb ik en u gemist? Is er toch een groep die Steven Wilson daadwerkelijk naar de kroon kan steken? Wat in eerste instantie een ratjetoe aan crossover prog lijkt te zijn is eigenlijk een prima gedoseerde dosis zware Amerikaanse prog-folk gestoken in een ruig maar melodieus prog jasje. Hun klassieke rockgeluid lijkt, zoals dat vroeger gebruikelijk was, tegelijkertijd in de studio gespeeld en opgenomen te zijn. Hierdoor kunnen de bandleden zich direct aanpassen aan elkaars energie, tempo en gevoel waardoor het album organisch aanvoelt. (…)

‘The 5th Season’ is voor mij een verrassend album dat veelzijdigheid koppelt aan muzikaal vakmanschap en componeertalent. De folky inslag van Steve Unruh ken ik al wel, maar deze harde en stevige kant van hem bevalt mij veel beter. Nu Steven Wilson een andere muzikale koers vaart kan Steven Unruh hiermee het achtergebleven gat opvullen en verdient Resistor inderdaad een podium als de HMH . Gaat dat dan zien en horen als ze dat voor elkaar krijgen of begin bij dit album, mocht je ze nog niet kennen.”

Naast Resistor met The 5th Season, Presto Ballet (Invisible Places), The Psychedelic Ensemble (The Dream of the Magic Jongleur), Tinyfish (The Big Red Spark), Anima Mundi (Live in Europe) & District 97 (Trouble With Machines).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.