Art Rock Show – The Long Goodbye (Week 02)

Galahad is een Britse rockband, die in 1985 werd opgericht in Dorset, Engeland. In 1991 volgde hun eerste officiële muziekalbum. Ondertussen kreeg de band ook vaste voet in Europa. Met die bijna 40 jaar ervaring is Galahad een gevestigde naam binnen het neo-progwereldje.

Jacco Stijkel van Prog Wereld: “Om al direct met de deur in huis te vallen: als Galahad je bevalt, zul je zonder twijfel weer genieten van hun nieuwe cd. “The Long Goodbye” biedt vijf nummers en twee zogenaamde bonustracks. Soms bijtend, altijd dansbaar en/of groovend, en passend in het geluid dat Galahad in het verleden heeft gecreëerd. Dat betekent ook dat de luisteraar meestal door trancegeluiden wordt verleid om in het nummer te stappen om vervolgens te worden meegevoerd naar de vertrouwde neo-progsferen; zo nu en dan bovendien met interessante twisten.

“The Long Goodbye” begint bijzonder aangenaam met Behind the Veil of a Smile. Een heerlijk, bijna ambient toetsenpartijtje verwelkomt de luisteraar voor een nieuw Galahad-avontuur. Het stuwende en urgente karakter van de muziek van de Britten spreekt mij in elk geval aan. Dit nummer klinkt bovendien lekker fris. (…)

Naar mijn bescheiden mening levert Galahad wederom een sterke plaat af met prima songs. En nogmaals: houd je van hun muziek, dan is “The Long Goodbye” wederom een (neo-prog net een twist-)feestje.

Naast Galahad (The Long Goodbye), Rick Miller (Old Souls), Millenium (This Sin), Mystery (Delusion Rain), Arena (The Visitor) & RPWL (The Rpwl Live Experience).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.