Art Rock Show – The Serpent Rings (Week 7)

De Engelse rockband Magnum is al bezig van het gezegende jaar 1972, maar het enthousiasme blijft hoog. Bijna jaarlijks brengt de groep een plaat uit en dit jaar is niet anders. De verrassing is er hier en daar af, maar het klinkt wel heel goed.

Andy Maelstaf van Brothers in Raw: “Het duo zanger Bob Catley en gitarist Tony Clarkin hebben sinds de start van hun band Magnum in 1972 menigmaal geschiedenis geschreven. Nagenoeg twintig studioalbums, tien compilatie albums en tien live albums verder weet het duo gelukkig nog altijd niet van ophouden. Alhoewel de line-up wat wijzigde in de loop der jaren, bleef Tony al die tijd aan het roer wat betreft nummers schrijven en productie van de albums.

Tony heeft er zo zijn eigen werkmethode voor. Van zodra een album afgewerkt is, begint hij (al sedert het prille begin van de band) nieuwe ideeën te verzamelen. Dat deze methode werkt bewijst hij samen met Bob in een nieuw studioalbum. Hiervoor lieten beide heren zich muzikaal omringen met Rick Benton op keyboard, Lee Morris op drum en recentelijk ook Dennis Ward (Unisonic, Pink Cream 69) op basgitaar en achtergrond zang. (…)

Magnum heeft zijn naam niet gestolen. In een elftal nummers weten de heren terug te overtuigen. Meer dan een uur zijn de typische Magnum ingrediënten aanwezig in een concept waar rock en het betere schrijverstalent hand in hand gaan. De nummers zijn vaak op de vocalen van Bob geschreven en worden hierbij door gitaar en keyboard mooi bijgestaan. Persoonlijk vind ik hun werk uit de jaren tachtig nog altijd het beste wat ze gemaakt hebben, maar dit album komt toch vrij dicht in de buurt. Dit jaar volgt nog een vrij intensieve tour doorheen Europa van halverwege maart tot halverwege mei. Ze beloven om een handvol nummers uit dit nieuwe album te brengen, samen met de klassieke hits. Deze tour is grotendeels als headliner, enkel de laatste weken van april is de band support van Gotthard. Iets wat in 1992, toen ik als fan van Magnum, andersom gekend heb.”

Naast Magnum met The Serpent Rings hebben we deze week: Arcane (Known/Learned), Haken (Live), Wishbone Ash (Pilgrimage) & Jethro Tull (Minstrel In The Gallery).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 18.00

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.