Art Rock Show – Through Shaded Woods (Week 52)

Lunatic Soul is het solo muziekproject van Riverside zanger en bassist Mariusz Duda. De band werd in 2008 opgericht om Duda in de mogelijkheid te stellen om andere muzikale gebieden te verkennen. Rik van den Heuvel van Prog Wereld: “Hoewel het geluid met ieder album groeit en vervormd, wordt ieder album gekenmerkt door warme, emotionele maar beklemmende zang, muziek en teksten die je naar je strot grijpen en dat alles verpakt in een duister, intens esoterisch geheel. De eerste drie albums kaartten thema’s aan als de overgang tussen leven en dood, en met de laatste twee albums leek Mariusz te proberen het verlies van goede vriend en Riverside gitarist Piotr Grudzinski te verwerken. Met zijn nieuwste kunstwerk probeert hij al deze duisternis achter zich te laten, want hoewel “Through Shaded Woods” niet volledig ontdaan is van de duisternis en emotie kunnen we stellen dat dit de meest levenslustige, positieve en dansbare verzameling nummers is die Lunatic Soul uit heeft gebracht. (…)

Qua sfeer en zanglijnen doet het album me op enkele momenten enigszins denken aan Anathema maar de grootste en wellicht meest verassende vergelijking die ik zou willen maken is die met bands als Heilung, Wardruna en Nytt Land.

Ondanks de interessante cocktail van invloeden en een sterkere neiging naar folk blijft Lunatic Soul toch echt wel een unieke parel binnen het landschap van progressieve rock. Met “Through Shaded Woods” lijkt de weg geplaveid voor een nieuwe set albums waarbij de duisternis een stap terug neemt en hoop een grotere rol zal spelen. Intens en emotioneel zal Lunatic Soul echter altijd blijven, dat is Mariusz kracht. Dat, en continue vernieuwing.”

Naast Lunatic Soul met Through Shaded Woods, Tim Bowness; Peter Chilvers (Modern Ruins), Bruce Soord (All This Will Be Yours), Chroma Key (You Go Now), Riverside (Reality Dream) & Nosound (Sol29).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.