Art Rock Show – War of the Worlds II (Week 28)

Symphony X oprichter en meesterbrein Michael Romeo keert terug met een knal! Op zijn 3de solo album, “War Of The Worlds, Pt. 2” levert hij weer een knap album af.

Arrow Lords of Metal review: “De muziek wordt gelardeerd met symfonische arrangementen, maar nergens verliest Romeo uit het oog dat hij een begenadigd metal gitarist is en dus zijn we ook getuige van beenharde riffs en klaterende virtuoze solo’s. Romeo werkte met dezelfde mensen op bas en drums, maar de zang – toch een erg belangrijk onderdeel – werd nu door de vrij onbekende Dino Jelusick verzorgd, aangedragen door producer Simone Mularoni. Wat die vocalist presteert is adembenemend! Je zou hem een Kroatische Russell Allen kunnen noemen en dat vergroot niet alleen de pret, maar legt eveneens een duidelijkere link met hoofdband Symphony X. Dit is niet kritisch bedoeld, maar aanradend.

Meer dan een uur weelderige metal is wat Michael Romeo hier uit zijn hoge hoed tovert. Zijn liefde voor films en soundtracks blijkt al uit de symfonische intro en outro. Een dramatische sfeer wordt gecreëerd vooraleer men er de beuk inzet met ‘Divide & Conquer’. Deze single en videoclip charmeert met heavy progressieve gitaaracrobatie, pakkende riffs en gepassioneerde zang. Alles zit meteen goed en we zingen het catchy refrein al dagen mee in ons achterhoofd. De zang van Dino is breed episch, maar heeft ook een ruw randje bij momenten. Snelle solo’s op gitaar en keyboards vliegen ons om de oren. Let op het bassy gitaargeluid en de zwevende synths aan het begin van ‘Destroyer’, een song waarin oriëntaalse invloeden en melodieën opduiken. (…)

Een hele brok heerlijke progressieve metal valt je ten deel wanneer je ‘War Of The Worlds Pt. 2’ aanschaft en het digipak bevat zelfs nog twee bonustracks, maar ook zonder die extra’s is dit een gebald coherent album dat elke progressieve metal fan in extase zal brengen. Grote klasse!”

Naast Michael Romeo met War of the Worlds, Pt. 2 , Oddland (Origin), Pagan’s Mind (Full Circle – Live at Center Stage ), Lalu (Atomic Ark), Circus Maximus (Nine) & Symphony X (The Odyssey).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.