Art Rock Show – You Have It All (Week 41)

Negen jaar na het debuut komt Lobate Scarp met het vervolgalbum op Time And Space. De band heeft wel wat personeelswissels ondergaan in die tijd. Naast mastermind Adam Sears, Andy Catt en Peter Matuchniak doen er verschillende erg bekende gastmuzikanten aan mee. Zoals Ryo Okumoto (Spock’s Beard) en Jimmy Keegan (Spock’s Beard, Pattern-Seeking Animals).

Ruard Veltmaat van Prog Wereld: “De muziek op dit album is te omschrijven als klassieke progrock met een dikke laag instrumentale verfijning. Spocks BeardMarillionEcholynTransatlantic, er zijn vele vergelijkingen te maken als je de tracks gaat analyseren. Maar misschien moet je dat gewoon niet doen, laat de klanken op je af komen.

Een vleugje jaren tachtig, een vleugje jaren negentig, pop, rock en progressieve rock. De muziek ademt verschillende stromingen waarin de toetsen een zeer grote rol spelen. De start van de single Live Line is misschien nog wel het meest kenmerkend voor de voorgaande zin. De toetsen van Sears zijn bepalend voor de compositie, maar worden in de vijf minuten daarna aangevuld met verschillende instrumenten en gitaarsolo’s. En laten we de zang binnen dit nummer en over het hele album niet vergeten, want Adam Sears heeft een bijzonder prettige stem. (…)

De opvolger van “Time And Space” is een stukje vooruitstrevender dan het debuut. De productie en de composities zijn geoptimaliseerd en de cd ademt een prachtige sfeer. Adam Sears’s Lobate Scarp is geen bekende naam in het progcircuit, maar na dit album mag dat toch echt veranderen. De muziek op deze cd klinkt zoals vele liefhebbers van progrock het graag horen, surf dus eens naar de site van de band en bestel de cd. Ik wil wedden dat je er geen spijt van krijgt.”

Naast Lobate Scarp met You Have It All, Professor Tip Top (Tomorrow Is Delayed), Sound of Contact (Dimensionaut), District 97 (Trouble With Machines), United Progressive Fraternity (Fall in Love With the World) & Abel Ganz (Shooting Albatross).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.