Art Rock Show – G_d’s Pee AT STATE’S END! (Week 24)

G_d’s Pee AT STATE’S END! is het zevende album van de Canadese post-rockband Godspeed You! Black Emperor. Frank Provoost omschreef het album in het NRC Handelsblad als een “anarchistische oorlogsverklaring”…

Tobias Cobbaert van Indie Style: “De Canadese postrocklegendes weten namelijk als geen ander de angst én de schoonheid van het einde der tijden te vatten. De albumtitel ‘G_d’s pee AT STATE’S END!’ lijkt alvast perfect gekozen. Tegelijk een doembericht over het einde van onze staatsstructuren als een kinderachtig woordgrapje over pipi. In het digitale tijdperk gaan we al shitpostend ten onder.

Eigenlijk was een groot deel van dit nieuwe materiaal al in 2019 live te horen en werd het dus niet specifiek gecomponeerd als soundtrack voor onze huidige situatie, maar de timing is toch heel mooi meegenomen. (…)

Het heeft even geduurd voor we Godspeed You! Black Emperor nog eens in topvorm konden horen, maar ‘G_d’s pee AT STATE’S END!’ laat eindelijk horen dat de Canadezen het nog steeds in zich hebben. Deze plaat is een emotionele rollercoaster die deze turbulente tijden perfect in wrange en prachtige klanken weet om te zetten. En als we niet helemaal ongeschonden uit deze crisis komen, weet dan dat er vooral ruimte vrijkomt om nieuwe en betere dingen op te bouwen.”

Naast Godspeed You! Black Emperor met G_d’s Pee AT STATE’S END!, Yndi Halda (Under Summer), Grails (Chalice Hymnal), Do Make Say Think (You, You’re a History in Rust), Tortoise (Beacons of Ancestorship), Set Fire to Flames (Sings Reign Rebuilder) & Crippled Black Phoenix & Se Delan (Oh’ech-Oes).”

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.