Art Rock Show – Hex (Week 10)

Hex is het achtste studioalbum van de Spaanse postrock band Toundra. Het album Hex is een terugblik op wat de wereldwijde coronacrisis bij de band heeft opgeroepen.

Zware Metalen.com review: “Het album start met El Odio, wat Spaans is voor haat. El Odio is een 22 minuten durend nummer, opgedeeld in drie stukken. Het nummer is een weergave van de gedachten en gevoelens van gitarist Esteban Girón die hij kreeg na het regelmatig zien van gewelddadige uitspattingen in de wereld, vaak geuit naar de meest kwetsbaren in de samenleving. Girón refereert aan een video waarop een groep mensen een balkon op klimt om er een regenboogvlag van af te scheuren en vervolgens in brand te steken. Dit alles onder luid gejuich van toeschouwers. “We leven in 2021, de mens is gedegenereerd en haat bijna alles wat hem vreemd is. Vaak gevoed door vreemde, niet onderbouwde meningen van anderen.”” (…)

El OdioParte I duurt acht minuten, begint rustig (deels met akoestische gitaar) en heeft een heerlijk dromerige melodie. Al snel volgen hardere gitaarriffs en flink drumwerk Ondanks dat blijft Parte I dromerig, ver weg van alle haat waar El Odio over gaat. In Parte II hoor je Girón bijna tandenknarsen. Dat uit zich in het langzaam steeds zwaarder worden van de muziek. De werkelijke zorgen over de haatgevoelens die hij ervaart, komen pas tot uiting in het slotstuk, Parte III. Het klinkt vooral donker en ongemakkelijk. Als je goed luistert, hoor je riffs die beter zouden passen bij een blackmetalband in plaats van bij een post-rockband als Toundra.

Na El Odio volgen nog vier nummers, te beginnen met Ruinas en La Larga Marcha. Beide prima post-rocknummers: zachte, dromerige melodieën. Een voorbode op het volgende nummer Watt. De track begint met de dromerige melodieën waar La Large Marcha mee eindigde. (…)

Met Hex is Toundra er wederom in geslaagd een prachtig album te creëren. Dit keer geen filmmuziek bij een bestaande film, maar een persoonlijke soundtrack van de band bij de coronacrisis.”

Naast Toundra met Hex, Rishloo (Feathergun), Long Distance Calling (Boundless), Glasgow Coma Scale (Enter Oblivion), April Rain (Mirror of Ether), Russian Circles (Empros) & Tides From Nebula (Earthshine).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.