Art Rock Show – Paint the Sky (Week 11)

Deze week stellen we de veelzijdige Franse muzikant Vivien Lalu aan u voor. De man maakt al meer dan 20 jaar muziek, en is te horen op meer dan 20 albums van verschillende platenlabels. Lalu is vooral bekend voor zijn progressieve rock & metal werk, maar hij houdt zich ook bezig met andere projecten en genres (gamestracks en soundtracks).

Eric van den Bosch van Rockportaal.nl: “Wat hij maakt is een soort poppy progrock, ergens tussen Yes, Saga en de Hold Your Fire-jaren van Rush, logischerwijs met een prominente rol voor de keyboards. Gelukkig betekent dat niet dat er een kwak vette synths overal overheen gaat, je merkt dat Lalu breder denkt. En de muzikanten die hij heeft uitgenodigd kunnen ook wat: Damian Wilson (Ayreon, Threshold, Headspace) is de zanger van dienst en de andere twee vaste muzikanten zijn drummer Jelly Cardarelli (Adagio, Disconnected) en de gitarist/bassist die hem al sinds het eerste album bijstaat, Joop Wolters. Verder zijn er onder anderen bijdragen te vinden van Steve Walsh (Kansas), Jens Johansson (Stratovarius, Malmsteen), Jordan Rudess (Dream Theater), Tony Franklin (John Sykes/Blue Murder, VHF), Marco Sfogli en Simon Phillips (The Who, Toto).

Lalu heeft een brede smaak en achtergrond en dat hoor je ook op dit album terug. Dat betekent dat er de nodige proggy breaks in zitten, maar ook heel poppy melodieën en in Standing At The Gates Of Hell een prachtig fusionstuk, inclusief jazzgitaarsolo. Het plan om samen te werken met Damian Wilson was er al een tijd en dat betekent dat het materiaal op hem geschreven is. (…)

Paint The Sky is daarmee een ontspannen, poppy progplaat geworden waarop de composities eerst kwamen en het kunstige spel daarna. Het ís er wel, maar – afgezien van die bonustrack – altijd ingebed in een compositie met kop en staart. Paint The Sky is een écht album, zou je kunnen zeggen.”

Naast Lalu met Paint the Sky, Thought Chamber (Psykerion), Tomorrow’s Eve (Mirror of Creation III – Project Ikaros), Empty Tremor (Iridium), Venturia (Hybrid) & Cloudscape (Voice of Reason).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.