Art Rock Show – Rise Radiant (Week 27)

Dit keer hebben we de Australische progmetalformatie Caligula’s Horse te gast. De band laat met elk album een forse groei horen. Ralph Uffing van Prog Wereld: “De muziek is stevig en barst van de goed uitgevoerde tempowisselingen. Dat is natuurlijk niets bijzonders voor een progmetalband, maar het is de combinatie met de heerlijke melodieën die dit album ruim boven de middelmaat laat uitsteken. Hier zijn vijf klasbakken aan het werk, maar even op eerdere albums wordt de muziek vooral gedragen door de uitstekende sologitarist Sam Vallen en zanger Jim Grey. Vooral deze laatste stijgt hier boven zichzelf uit. Wat een zanger! (…)

Op dit album werkte de band samen met Jens Bogren die eerder werkte met bands als Opeth en Leprous. Het is duidelijk dat Bogren de nodige invloed heeft gehad op hoe dit album klinkt. Met name de invloed van Leprous is goed terug te horen op dit album, maar ook bands als Haken en Tesseract zijn hier goed te herkennen. (…)

De muziek is in elk geval ruimschoots goed genoeg om voor de nodige troost te zorgen. Als ik dit kan beluisteren tijdens het binnen zitten, blijf ik nog wel even thuis. Concluderend kan ik rustig stellen dat dit het beste album tot nu toe is van deze Australische band. Als de groei zich op deze manier blijft voortzetten kunnen we voor de toekomst nog wel het nodige moois verwachten.”

Naast Caligula’s Horse met Rise Radiant hebben we deze week: Artificial Language (Now We Sleep), Distorted Harmony (A Way Out), Leprous (The Congregation), Rendezvous Point (Solar Storm), Disperse (Living Mirrors) & Votum (Time Must Have A Stop).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.