Art Rock Show – Von Hertzen Brothers Live (Week 17)

Von Hertzen Brothers is een Finse rockgroep die in 2000 werd opgericht door drie broers. Hun muziek is een mix van klassieke rock en progressieve elementen, folk, punk en hedendaagse rock. Elk van de broers heeft een opmerkelijke geschiedenis in de Finse rockscene, beginnend vanaf het begin van de jaren negentig.

Marcel Debets van Prog Wereld: “Na acht studioalbums werd het weleens tijd om een van de energieke liveoptredens van Von Hertzen Brothers vast te leggen. Dat vond de band kennelijk ook. Bijna exact een jaar geleden nam de band een optreden op in de Tavastia club in Helsinki. Een thuiswedstrijd, want de band speelde in deze zaal in hun thuisstad al 25 keer. Bovendien is het zo ongeveer dé rocktempel van Finland, waar alle grote en kleine bands van Finland (en daarbuiten) willen spelen. (…)

Maar goed, van de afgelopen tien jaar zijn alle nummers die zo kenmerkend voor en/of populair geworden zijn door Von Hertzen Brothers aanwezig. Het geweldige Frozen Butterflies en Jerusalem van “War Is Over” en natuurlijk de doorbraak-single Flowers and Rust van “Nine Lives”. Alles bij elkaar een goed overzicht van hoe de broers en de band ervoor staan anno nu. Grote kracht blijft dat ze alle drie geweldig kunnen zingen en vooral samen klinken als een klok. Een van de mooiste nummers die de band ooit op de plaat heeft gezet is All Of A Sudden You’re Gone. Gelukkig ontbreekt dit niet op deze liveregistratie. Sterker, het is een van de hoogtepunten van het album. Tsjonge, wat klinken de mannen toch goed als ze samen zingen. (…)

Voor de rest een prima document dat de intensiteit van een optreden van de Finse broers goed weergeeft. En dan vergeven we maar dat alle aan- en afkondigingen in het Fins zijn. Op naar het volgende studioalbum.”

Naast Von Hertzen Brothers (Live at Tavastia), Frost* (Falling Satellites), Kaipa (Sattyg), Knight Area (Hyperdrive), Riverside (Out of Myself) & CMX (Aion).

  • Thursday/Donderdag 12.00 – 24.00
  • Friday/Vrijdag 12.00 – 24.00
  • Saturday/Zaterdag 12.00 – 24.00

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.